De Prop. Revista de política educativa local

En aquest número

Núm.40
Avaluació de les polítiques d'Acompanyament


Amb el present número, l'Àrea d'Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona vol posar al capdavant del debat sobre les polítiques educatives locals el fenomen de l'Avaluació, en aquest cas, l'aplicada als programes locals d'Acompanyament a l'escolaritat.

Així, tant el XXè Fòrum local d'Educació com la XIVa Jornada de bones pràctiques locals en educació volen impulsar la reflexió del món local al voltant de la importància de generar eines d'identificació de les necessitats i dels objectius que es volen assolir amb les polítiques públiques; les pràctiques i criteris de referència, o les metodologies adients per a endegar processos de millora. Aquesta estratègia implica a una diversitat d'actors i fa necessària la cooperació entre administracions i sectors implicats, així com la posta en comú d'experiències i recursos.

JBPLEPer a aprofundir en aquests objectius i aportar més elements de reflexió, us proposem els següents continguts:

  • L'editorial Polítiques locals d'Acompanyament a l'escolaritat: l'Avaluació signada pel diputat adjunt d'Educació de la Diputació de Barcelona, Gerard Ardanuy.
  • La ponència L'Avaluació: com, quan i per què? de Jaume Blasco, analista d'Ivàlua.
  • L'entrevista a la vice-presidenta segona i diputada delegada de l'Àrea d'Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa


Editorial

Polítiques locals d'Acompanyament a l'escolaritat: l'AvaluacióReportatges

Cercles de comparació intermunicipals: una eina d'avaluació per millorar